Свържете се с нас 0888/803619 Понеделник - Петък от 09.30 до 18.30

 

Плодовете на Тайланд – „Земята на Усмивките“

Познатa още като „Земята на Усмивките“, Тайланд е най-голямата Будистка държава в света. Много туристи я посещават, за да получат толкова търсеното в днешни дни „Дзен“ изживяване, опитвайки се да избягат от супер забързаното ежедневие на мегаполисите, в собствените си държави.

 

 

Пътешествието из Тайланд ми даде възможност да достигна до собствени изводи относно здравето и качеството на живот, докосвайки се до Тайландските хора и тяхната култура.

Познат още като „Земята на Усмивките“, Тайланд е най-голямата Будистка държава в света. 

Много туристи я посещават, за да получат толкова търсеното в днешни дни „Дзен“ изживяване, опитвайки се да избягат от супер забързаното ежедневие на мегаполисите, в собствените си държави.

Други пък идват просто, за да се насладят на спиращите дъха, типични само за Тайланд гледки – от планини и възвишения и храмове на север до екзотични тюркоазени плажове на юг. Накъдето и да извърнеш поглед, очите ти сякаш виждат снимка - картичка…и ти се иска да спреш мига…

Независимо каква е причината поради, която сте решили да посетите тази Азиатска държава, със сигурност ще останете завинаги в плен от вкусовете, сочността и асортимента на пресни плодове, които можете да опитате в тази Райска градина.

Не познавам турист посетил за първи път Тайланд да не е отделил специално време в разказа си на плодовете – пресни, супер сочни, цветни, екзотични – това са само част от описанията и нито едно от тях не е подвеждащо! :) 

Можете да ги намерите навсякъде, на нищожно ниски цени, с невероятно разнообразие, готови да презаредят тялото Ви с всички необходими за него витамини, минерали, антиоксиданти, фибри и да дадат цялостно усещане за регенерация и ново начало! 

Ето малко повече информация за едни от най-популярните екзотични Тай плодове и техните ползи за Вашето здраве:

 

Ананас:

Тайланд е най-големият производител и износител на плода в целият свят. Повярвайте ми, ананасите, които сте яли в България нямат нищо общо с това, което ще опитате на плажа в Тайланд. Ананаса е изключителен за набавяне на така важните Магнезий, Тиамин, Витамин Ц, които се борят срещу свободните радикали, вредящи на здравето ни, дават ни много енергия и подсилват имунната ни система!

 

Кокос:

Кокосови орехи могат да бъдат намерени буквално из цял Тайланд, буквално току-що откъснати от палмата. Изпивайки директно водата от пресен кокосов орех, ние си набавяме много важни електролити, които не позволяват на тялото ни да се обезводни. Пресният кокос има силно антибактериално действие.

 

Мангoстин:

Този плод е много малко познат в България, а в Тайланд го наричат „Кралският плод“. В него има толкова антиоксиданти и витамин Ц, че го смятат за истински лечебен!

 

Папая:

Папаята е изключително вкусен и сочен плод, оказва се и безкрайно полезен. Той доставя естествени ензими, тъй необходими за правилното храносмилане. Освен това има великолепно действие върху кожата, независимо дали го приемате като храна или правите маска на своята кожа с намачканият плод.

 

Драконовият плод:

Без почти никакви калории, но изключително богат на витамини Ц, този плод помага за възстановяването и укрепването на нашата имунна система. 

 

Манго:

На последно, но истински специално място! В Тайланд има 2 сорта манго – така популярното в Европа зелено манго, което леко почервенява и ние смятаме за готово за консумация, което Тайландците използват за салати и вторият сорт е бледо жълто, по-продълговато, което е изключително сладко и мирише на мед. Истински еликсир за всички сетива. Освен супер вкусно, мангото доставя на организма ни над 20 различни типа витамини и минерали, не съдържа мазнини и холестерол.

 

От всичко описано по-горе някак съвсем логично идва и следващият тип туристи, посещаващи слънчевият Тайланд, а именно хората търсещи изцеление, чрез плодолечение и гладолечение. 

 

Тайланд е изключително гостоприемна, достъпна, вкусна и усмихната дестинация! Заслужава си да й се отдадете! 

 

Ваша: Авиата

Плодовете на Тайланд – „Земята на Усмивките“

© 2023 Aviata Всички права запазени.

WebDesignBG
Facebook Google + Twitter Pinterest YouTube