Свържете се с нас 0888/803619 Понеделник - Петък от 09.30 до 18.30

 

Често задавани въпроси

Как мога да анулирам самолетен билет?

Анулирането на самолетен билет може да стане като се свържете с нас по телефона или e-mail. Нужно е да ни съобщите номера на резервацията и името на пътуващия, както е записано в самолетният билет. След като получим тази информация ще можем да проверим възможностите и цената за анулиране. Услугата не е безплатнa и цената зависи от условията на тарифата, по която е издаден самолетния билет. Условията се определят от авиокомпаниите и не подлежат на промени. В някои случаи авиокомпаниите не позволяват анулация на билета.                                                              

Как се заплаща направена резервация?

За закупуване на самолетен билет има три възможности: плащане в брой, банков превод или заплащане директно на сайта с кредитна карта. Получаването на билета след заплащане с карта или по банков път става до 48 часа на посочения от вас  e-mail адрес . При заплащане в брой билетът се издава на място в офиса.
Плащането за хотелски резервации и круизи става в брой или по банков път. Потвърждение се получава до 48 часа след заплащането.
 

Колко може да тежи багажа?

Забранено е пренасянето на експлозивни, запалими,разяждащи, токсични, дразнещи или радиоактивни материали.
Разрешава се да носите само малки количества течности в ръчния си багаж. Тези течности трябва да бъдат  в самостоятелни опаковки не повече от 100 мл. всяка и поставени в самозапечатващ се, прозрачен плик за многократна употреба.
Течностите в ръчния багаж не могат да бъдат повече от 1 литър. 
Ограничените за пренос течности в ръчния багаж, са:
- вода и други напитки, супи, сиропи;
- кремове, лосиони, олио;
- гримове;
- парфюми;
- спрейове;
- паста за зъби, други пасти;
- гелове, включително за коса и душ-гел;
- консистенция на твърда-течна основа /сапуни/;
- всички производни от подобни консистенции;
- опаковки, чието съдържание е под налягане, като пяна за бръснене, дезодоранти и др.
Багажът за чекиране при редовните авиокомпнии е един куфър до 20-23 кг. Ръчният багаж е до 10 кг. 
За конкретен полет може да се допитате за повече информация до нашите агенти.
 

Как се процедира при изгубен билет?

Вече почти всички авиокомпании работят с електронни билети, което олеснява много пътуващите. Ако сте изгубили самолетният си билет ние можем да Ви го изпратим отново, като информацията, която ни е нужна, е вашето име и дестинацията на полета.

Каква е разликата между редовен полет и чартърен полет?

 

Редовния полет Ви дава възможност да пътувате по прецизни и определени разписания и предлага няколко категории на комфорт.Чартърен полет означава, че тур оператор е наел самолет (или само няколко места в самолет) и ще използва този самолет само за определената дестинация,използвайки променливо разписание. 

Как мога да променя полета си?

Промяната на полета може да стане като се свържете с нас по телефона или e-mail. Нужно е да ни съобщите номера на резервацията и името на пътуващия както е записано в самолетния билет. Имайки тази информация агентите ни могат да проверят възможностите и цената на промяната. Някой тарифи не позволяват промени. Условитята се определят от авиокомпаниите и не подлежат на промени.

Как да направя резервация?

Резервирането на самолетен билет става много лесно: първо избирате едопосочен или двупосочен билет искате да запазите; след това избирате градът от който ще пътувате и градът до който ще пътувате; третата стъпка е да изберете датите за пътуването;след това отбележете колко души ще пътуват /дали има деца или бебе/ и след като сте попълнили нужната информация натиснете бутон SEARCH.
Резултатите, които излизат, са подредени по цена. Изберете най- удобния за вас полет и натиснете бутон резервирай. Ако искате само да запазите самолетен билет, след като въведете данните на пътуващия/те, отбележете плащане по банка. Ако сте завършили резервацията успешно трябва да получите потвърждение на e-mail-а, който сте посочили, ако нямате такова известие моля да се свържете с нас в работно време.
 

© 2023 Aviata Всички права запазени.

WebDesignBG
Facebook Google + Twitter Pinterest YouTube